050-3117252 team@pynter.nl

Roadmap Pynter LCMS

Versie: maart 2022

Pagina laatst geüpdate: 20-04-2022; 14:20

Onze roadmap bepalen we samen met onze klanten. Tijdens gebruikers-bijeenkomsten bepalen we de route en prioritering voor de komende jaren. Onze visie is daarbij helder en richt zich naast een gebruikersvriendelijk, stabiel en veilig platform op vier pijlers: verschillende doelgroepen, up-to-date content, verdergaande integratie ICT-systemen en handige, bruikbare tools en concepten.

Eerste helft 2022

Klantspecifieke rapportage
Er komt een nieuwe pagina bij de rapportages. Hier kun je rapportages selecteren die je niet uit de rapportage opleidingen kunt halen.

Multiple choice bij evaluaties
Bij de evaluaties wordt de mogelijkheid tot multiple choice vragen toegevoegd.

Certificering Pynter
In de zomer van 2022 wil Pynter het traject van certificering afronden. Conform de eisen binnen o.a. de Zorg zal Pynter dan ook volledig ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd zijn. Certificering van ISO 9001 is al enige tijd afgerond.

Tweede helft 2022

Nieuwe vormgeving van de catalogus
Er is gekozen voor een nieuwe opzet van de opleidingscatalogus die vergelijkbaar is met videoplatforms als Netflix, Prime, Disney+.

Nieuw moduletype checklist
Nieuw moduletype om checklists mee af te laten tekenen. Met name bedoeld voor voorbehouden handelingen. Komt terug op certificaat en rapportage.

Upgrade LTI
Er wordt gewerkt aan een nieuwe versie van LTI: versie 1.3

Presentie aftekenen via mobiel
De presentie aftekenen via de mobiel kon altijd al, maar over het algemeen werken rapportages beter op een tablet, laptop en PC. Straks is de presentie ook gemakkelijk af te tekenen via een mobiel.

Module eigenschap met niet van toepassing
Op opleidingsniveau was het via de dimfunctie al mogelijk om aan te geven dat bepaalde opleidingen voor jou (tijdelijk) niet van toepassing zijn. Straks is deze instelling ook beschikbaar op moduleniveau.

Verdere doorontwikkeling van de Medewerkersrapportages
Duidelijke en handige overzichten door nieuwe filteropties en sorteermogelijkheden. Onder andere op locatie, functie, trede en opleiding.

Eerste helft 2023

Nieuwe vormgeving homepage
Er wordt onderzoek onder klanten gedaan naar een mogelijk nieuwe opzet van de homepage. 

Tijdlijn op de homepage
Berichtgeving, notificaties en het onder de aandacht brengen van bijvoorbeeld nieuwe trainingen komt in de vorm van een tijdlijn op de homepage. 

Integratie office 365 bestandsbeheer en chatten etc.
Door deze integratie hoeven gebruikers documenten niet dubbel op te slaan en kunnen ze documenten vanuit het bronsysteem beheren. 

Notificaties instellingen op accountpagina
Medewerkers, leidinggevenden, trainers en beheerders kunnen hiermee op hun accountpagina zelf instellen waarvan ze notificaties/e-mails willen ontvangen.

Tweede helft 2023

Talenten integreren met de teampagina
Talenten zichtbaar maken op de teampagina, zodat los van handelingen ook inzichtelijk is hoe divers talenten (en eventueel persoonseigenschappen) binnen teams voorkomen.

Verdere doorontwikkelingen
Leerpaden koppelen aan en content halen uit het ECD
Leerpaden genereren op basis van de cliëntvraag. Opleidingsaanbod is hierdoor cliëntgestuurd. Daarnaast is het ECD dé bron voor inhoudelijke casuïstiek. Door uit het ECD content te halen, worden training en ontwikkeling nog organisatiegerichter.

Teamontwikkeling trajecten op basis van talent
Teamontwikkeling gestuurd op de aanwezige en afwezige talenten, eigenschappen en vaardigheden in teams.

Verdere integratie met andere platforms
Verdere integratie met platforms als intranetten, ECD’s, personeelssystemen, contentaanbieders, documentbeheersystemen, medicatiesystemen en kwaliteitsregisters om de organisatie en medewerkers te ontzorgen.

Zelf gegenereerde content
Een database gebaseerd op zelf gegenereerde content van medewerkers.